Ja a môj svet

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

14. kapitola - láska býva ťažká a zložitá

víkend ma Timea volala ku nim domov. Bola som zvedavá kde bývajú a tak v sobotu o jednej poobede stála Timea pred mojim domom. Cesta ku nim bola dlhá a nudná. S Timeou som skoro nič neprehovorila. Iba sem - tam niečo.

Zastali sme pred nádherným trojposchodovým domom. Niečo mi tu však nesedelo. Tento dom bol skoro pri našom dome a nikdy som si ho tu nevšimla. Cesta tam bola síce dlhá, ale pritom ten dom bol len za kopcom, čo máme dom.

Vošli sme dnu. Bolo tam nejaké ticho a kľud.

,,A kde sú tvoji rodičia?“ opýtala som sa Timei. Vedela som, že ich nemá, že ich pravdepodobne zabila ale to ma napadlo ako prvé. Timea len ťažko hľadala nejaké slová.

,,Išli preč z mesta. Predsa si sem nebudem nosiť frajera a kamarátov keď sú tu. No nemám pravdu?“ povedala a mala pravdu.

,,Máš pravdu,“ súhlasím s ňou. Lenže niečo mi nedalo.

,,Je tu aj niekto iní okrem nás?“ opýtala som sa jej.

,,No, áno. Ale iba James, ja, George, Michael, Gabriel, Maggie a teraz aj ty,“ povedala a usmiala sa. Aby videla, že ma to aspoň trocha potešilo usmejem sa aj ja. Takže to bude len normálna partia. Normálna? O tom pochybujem.

Jedna Biela čarodejnica a šiesti Čierny čarodejníci. Budem rada ak odtiaľto odídem bez ujmy na zdraví. Vojdeme do obývačky a môj dojem je celkom dobrý. Vidím veľkú plazmu na ktorej by sa určite výborne kukal hokej a vidím veľkú pohovku, na ktorej sedia Timeini kamaráti a vidím aj bazén v obývačke.

,,Ahoj,“ pozdravila ich Timea. Všetci sa otočili a pozdravili ju. Asi čakali kým ich aj ja odzdravím. Stále sa na mňa dívali.

,,Ahoj,“ povedala som im. Tí sa spokojní obrátili a kecali o niečom ďalej. Ja som tam sála a Timea zatiaľ niekam odišla.

,,Veď si poď sadnúť, my predsa nehryzieme,“ povedala mi Timea, ktorá sa vracala s jedlom do obývačky.

,,A možno aj hryziete ja neviem,“ povedala som si potichu pre seba. Lenže Timea to počula.

,,Čo si hovorila?“ opýtala sa ma.

,,Nič,“ odpoviem jej pohotovo. Sadnem si na fotelku, čo bola pri pohovke. Oni sa tam rozprávali a ja som sa len na nich dívala.

Hovorili si svoje zážitky a ja som sa iba sem – tam občas zasmiala. Nemohla som sa do ich témy zapojiť, lebo zážitky poznám iba z kníh, čo som prečítala. Pomaly však Gabriel, Michael a George odišli na poschodie. Ostali sme tam iba ja, Timea a James.

,,Nejdeme do mojej izby?“ opýtala sa nás Timea.

,,Mne to je jedno,“ odpovedala som jej, Vyšli sme teda až na tretie poschodie. Mala útulnú izbu a ja s Jamesom sme si hneď sadli na posteľ.

,,Idem doniesť niečo na jedenie,“ povedala Timea a odišla z izby. My dvaja sme tam sedeli a nepovedali sme ani slovo. No nečakala som to, čo sa mala len stať. Zrazu ma James začal bozkávať.

Mala som ho rada a tak som sa ani nepokúšala uhnúť sa mu. Páčilo sa mi to a ako som tak cítila tak aj jemu. Lenže chodí s Timeou a nie so mnou. Pri tom sme v jej izbe a ešte aj v jej posteli. Síce sedíme ale aj tak to nie je správne.

,,To nemôžeme,“ poviem po tom, čo sa od neho odtiahnem.

,,Lenže ľúbim iba teba. Chcem iba teba a nikto mi v tom nezabráni,“ povedal mi James. Potešilo ma to, lebo opätoval moju lásku, no chodil s Timeou a to by som svojej najlepšej kamarátke nemohla urobiť.

,,Lenže ty chodíš s Timeou,“ povedala som.

,,S ňou sa môžem rozísť a môžem chodiť s tebou. Neľúbim Timeu ale teba,“ povedal mi. Chcela som ho objať a nepustiť ho už vôbec. Chodí s Timeou a nie so mnou. Táto veta sa mi zadierala stále hlbšie do hlavy. James sa však nevzdal. Začal ma bozkávať znova. Tento krát som sa od neho odtrhla hneď a hneď som aj odišla z izby.

Prebudil vo mne cit na ktorý som už skoro zabudla. Prebudil vo mne lásku, čo som ku nemu cítila hneď ako som ho videla prvýkrát. Chcela som si ho nejako vyhodiť z hlavy, no nevedela som ako.

,,Kam ideš?“ opýtala sa ma Timea, keď ma videla bežať po schodoch dole.

,,Musím ísť ešte niekam tak ahoj Timea,“ povedala som a odišla som. Kam mám teraz ísť? Musím ísť niekam, kde by som zabudla na Jamesa. Jediný spôsob je odísť z mesta a aj to pochybujem, že by to pomohlo.

,,Už viem kam idem,“ poviem si pre seba a už smerujem preč.

 

            Zazvoním pri Danielových dverách s čakám či mi otvorí. Otvorí mi však Danielova mama.

,,Dobrý deň, je doma Daniel?“ opýtam sa jej.

,,Je hore vo svojej izbe. Veď choď za ním. Sú to druhé dvere vľavo,“ povedala a usmiala sa na mňa.

,,Ďakujem,“ ako dobre vychované dievča sa poďakujem a hneď vybehnem za Danielom. Má zavreté dvere a tak radšej zaklopem. Chvíľu čakám a premýšľam, čo vlastne spravím. Už ich otvoril a než stihol povedať ahoj, pobozkala som ho.

Po chvíli som sa od neho odtrhla a pozdravila som ho. On sa len nechápavo díval na  mňa a za chvíľu som na jeho tvári zbadala úsmev. Bol určite rád, že som ho pobozkala. Bolo to preňho znak, že s ním chcem chodiť. Pre mňa to však bol jediný spôsob ako pomaly zabudnúť na Jamesa.

,,Tak Jason toto je Lucy,“ povedal Daniel a ja som sa naňho nechápavo dívala. Pozrela som sa však do jeho izby a videla som tam chalana, ktorý sa na mňa čudne pozeral. Bol to tiež môj spolužiak a tak bol trochu aj zaskočený.

,,Tak poď dnu,“ povedal mi Daniel. Vošla som dnu a sadla som si na posteľ. Chalani tam hrali nejakú hru na počítači a ja som sa len na nich dívala. Občas sa Daniel na mňa pozrel a usmial sa. Cítila som sa čudne. Odteraz som chodila s chalanom, čo ho mám iba trocha rada.

Lenže ak som chcela zabudnúť na Jamesa, tak len takto. Po asi tak hodine Jason odišiel a ostala som s Danielom sama v izbe. On si ku mne prisadol a pozeral sa na mňa. Videla som na ňom, že je šťastný.

,,Prečo si sem prišla?“ opýtal sa ma Daniel. Zaskočilo ma to.

,,Prišla som predsa za tebou,“ poviem zo seba a usmejem sa len tak. Nebol to úsmev, ktorý by znamenal lásku, ale úsmev, ktorý klamal a pokúšal sa vyhnúť pravde.

,,Je to na tebe vidno Lucy. Ty nie si do mňa zaľúbená.“ Múdry chlapec. Jedno sa musí uznať, má pravdu.

,,Máš pravdu,“ povedala som mu a chcela som odísť.

,,Čakaj Lucy!“ povedal mi. Ja som ostala stáť a čakala čo bude ďalej.

,,Ak ťa niečo trápi nemala by si to skrývať ale povedať to niekomu,“ povedal a asi tím sledoval aby som mu všetko povedala.

,,No dobre,“ súhlasím s ním a sadám si späť na jeho posteľ.

,,Určite poznáš Jamesa. Dnes som bola u Timei a ostala som na chvíľu sama s Jamesom,“ skončila som a už som o tom ďalej nechcela hovoriť.

,,A ďalej čo bolo?“ vyzvedal sa Daniel.

,,Začal ma bozkávať,“ povedala som a Daniel sa začal usmievať.

,,Čo ľúbilo sa ti to?“ začal si ma dobiedzať. Hneď som schmatla po ňom vankúš a buchla som ho s ním po hlave.

,,Ak mám priznať bolo to dobré, ale má to jeden veľký háčik,“ povedala som mu a sklonila som hlavu.

,,A aký je to problém?“

,,James chodí s Timeou,“ povedala som mu a on onemel. Je do Timei zaľúbený a nevedel, že chodí s niekým. Daniel odišiel ku oknu a díval sa von.

,,A ty si doňho?“ opýtal sa ma.

,,Som,“ povedala som mu. ,,Tak ja už radšej pôjdem,“ povedala som a išla som preč. Možno som mu nemala hovoriť o tom, že Timea má chalana, no možno som dobre urobila. To ja neviem posúdiť. Problém je, že ani ja sama neviem posúdiť či niečo konám v dobrom alebo v zlom.


moja kniha | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014